назад
11.02.22

Зі студентами Кременчуцького льотного коледжу говорили про безпечний інтернет простір

8 лютого 2022 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

Задля підвищення рівня знань щодо використання сучасних Інтернет-ресурсів 08 лютого 2022 року головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Макаренко провела онлайн-захід з елементами тренінгу для студентів 1 курсу Кременчуцького льотного коледжу  Харківського Національного університету внутрішніх справ на тему: “ Безпечний інтернет простір ”.

У ході заходу Альона Макаренко роз’яснила дітям поняття та особливості проявів  буллінга та кібербулінга. Особистий булінг та кібербулінг часто пов’язані між собою. Кібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований. Але кібербулінг залишає цифровий слід – записи, який може слугувати доказами, що дозволять зупинити цькування. Кібербулінг має і свої підвиди, як то  аутинг, сталкінг, тролінг, хейтинг, флейминг, секстинг, фрейпінг, кетфішинг, гріфінг.  Під час спілкування зі студентами обговорили  ризики для підлітків в інтернеті, дії потерпілого та відповідальність кривдників.  Було зосереджено увагу на основних концепціях безпечного інтернет простору та недопущення впливу зловмисників через мережу Інтернет. На завершення було надано практичні рекомендації щодо убезпечення свого онлайн простору.

«Важливо розуміти як не стати жертвою мережі та головне знати куди звертатися по допомогу в разі потреби», – зауважила Альона Макаренко.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук вул. Небесної Сотні, 54; тел.: (0536) 75-75-20, 0635089705.Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.