назад

Зіньківське бюро здійснює правовиховну роботу

Probacia Zinkiv 01.08.2017

З метою запобігання розповсюдженню серед умовно засуджених  таких захворювань як туберкульоз та ВІЛ 01 серпня 2017 року начальник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко спільно з інспектором Зіньківського районного сектору з питань пробації Північного-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Інною Пазинич провели для умовно засуджених громадян інформаційну годину на тему «Зупинимо ВІЛ та туберкульоз разом. Відповідальність за розповсюдження даних хвороб».

В ході бесіди фахівець бюро відповідно до Закону України «Про протидію захворювання на туберкульоз» роз’яснив присутнім особливості організації надання протитуберкульозної медичної допомоги деяким категоріям хворих на туберкульоз. Сергій Корнійко зазначив, що порядок надання медичної допомоги хворим на туберкульоз особам, взятим під варту, чи які тримаються в установах виконання покарань, встановлюється Кабінетом Міністрів України. У разі звільнення хворого на туберкульоз з місць позбавлення волі (арештного дому) установа виконання покарань, в якій такий хворий відбував покарання, інформує його про стан здоров’я та необхідність продовження лікування за обраним місцем проживання чи перебування, а також повідомляє про клінічну та диспансерну категорію його захворювання відповідний протитуберкульозний заклад.

Разом з тим керівник бюро акцентував увагу на тому, що статтею 130 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби.

По завершенню заходу керівник бюро поінформував присутніх про систему БПД та про послуги, які можна отримати в бюро.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).