назад

Знай свої права: керівництво Регіонального центру взяло участь в урочистостях з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня права

14 грудня 2017 року в Івано-Франківському коледжі Львівського національного аграрного університету, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук провели зустріч зі студентами вузу.

У рамках проведення даного заходу з метою підвищення правової свідомості молоді та інформування населення про механізми захисту їх прав та охоронюваних законом інтересів, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук розповів про систему безоплатної правової допомоги та її структуру. Він наголосив: «Наша мета – захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально-вразливих груп, територіальних громад та спільнот».

Директор регіонального центру зазначив, що безоплатна вторинна правова допомога  ̶  вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.Вона включає такі види правових послуг: 1) захист;2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;3) складення документів процесуального характеру.

4

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук ознайомив присутніх із право просвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО», який полягає у підвищенні юридичної грамотності громадян.

5

Також він зазначив, що в межах м. Івано-Франківська розміщена соціальна реклама у вигляді банерів та сіті-лайтів безоплатної правової допомоги.

2

На зустрічі зі студентами також виступили начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Івано-Франківського місцевого центру  з надання БВПД  Марія Коляджин, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Оксана Устимчук, головний спеціаліст відділу уповноважених Голови Національної поліції України з питань дотримання прав людини в поліцейській діяльності Крістіна Овсепян, які говорили на тему захисту й дотримання прав людини, практики застосування Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», спілкувалися про безоплатну правову допомогу, реформи у судочинстві і правоохоронній (поліцейській) діяльності.

3


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)