назад
14.12.17

Знайомство з системою безоплатної правової допомоги

ShM 171212 0112 грудня для студентів Шосткинського вищого професійного училища працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правопросвітницьку екскурсію «Знайомство з системою безоплатної правової допомоги».

Студентів ознайомили з роботою центру з надання безоплатної правової допомоги та розповіли про механізми надання такої допомоги мешканцям Шосткищини і прилеглим районом міста.

Захід розпочався з короткої розповіді про становлення системи безоплатної правової допомоги, її розбудову та структуру. Директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма розповів про співпрацю центру та адвокатів. Студенти цікавились оплатою праці адвокатів та підставами, за яких вони були відібрані для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Інтегратор центру Юлія Зацаринна розповіла про роботу кожного відділу Шосткинського місцевого центру, окремо зупинившись на відділі правової інформації та консультації. Саме він займається консультуванням громадян, роз’ясненням їхніх прав та складанням заяв та звернень.

ShM 171221 03

Студентів також проінформували про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги та має на меті підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

ShM 171221 02

Після закінчення екскурсії начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку центру Олена Гоголь ознайомила студенів училища з порядком та особливостями проходження практики на базі центру. Оскільки запрошені студенти Шосткинського ВПУ навчаються за спеціальністю обліковець (реєстрація бухгалтерських даних).

У разі необхідності, звертайтеся доШосткинського МЦ з надання БВПД: м. Шостка, вул. Горького, 4; т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.