назад

Знань багато не буває: лекція для студентів Коломийського медичного коледжу

14 грудня 2017 року у Коломийському медичному коледжі, в рамках проведення «Всеукраїнського тижня права», начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб᾽єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Смерек провела лекцію на тему «Злочини у сфері незаконного обігу наркотиків».

Вікторія Смерек ознайомила студентів третього курсу, що навчаються за спеціальністю фармацевт, про наркотичні засоби і психотропні речовини за яких передбачається відповідальність та покарання, особливості виписування рецептів на такі засоби, зберігання та правовий режим обігу лікарських засобів. Вона наголосила: «Стаття 309 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за незаконні дії з наркотиками та психотропами. Кримінальна відповідальність передбачена за обіг наркотичних засобів, психотропних речовин аналогів наркотичних засобів та психотропних речовин».

Студенти-медики дізналися, що до окремих груп лікарських засобів встановлений особливий правовий режим, а також про порядок обігу окремих груп лікарських засобів, які регулюються спеціальними законами, підзаконними та нормативними актами. Поняття вказаних речовин зазначені в Законі України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекусорів».

2

Під час заходу начальник відділу місцевого центру відповіла на численні запитання майбутніх фармацевтів та одночасно надала консультації з правових питань.

На завершення заходу Вікторія Смерек ознайомила присутніх про надання безоплатної правової допомоги відповідним категоріям громадян, адресу та контактні дані Коломийського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги, а також, про початок проведення Всеукраїнського тижня права, метою якого є підвищення юридичної грамотності українців щодо своїх прав у різних сферах життя та формування нової правової культури в суспільстві.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)