назад
14.08.18

«Знати, вміти, захищати» – фахівці Кам’янського місцевого центру провели інформаційну кампанію для городян

IMG 0933З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми для мешканців міста Кам’янське пройшла інформаційна кампанія. Правники Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у числі інших державних та громадських організацій долучилися до загальноміського заходу. Фахівці надали юридичні консультації мешканцям міста та провели такі правопросвітницькі ігри для дітей, як «Брейн-вікторина» та «БулінгОфф».

Отже, спеціалісти Кам’янського місцевого центру з надання БВПД та органівпробації долучили маленьких громадян до правопросвітницької брейн-вікторини під час якої діти мали змогу перевірити свої знання у сфері загальних прав людини. Метою такої гри є підвищення рівня правової освіти та культури малечі, формування поваги до права. Діти з захопленням відповідали на правові питання правників, адже за правильні відповіді на команду переможців чекали квитки на атракціони у парку, а усі інші отримали солодкі подарунки.

Фахівці місцевого центру не оминули увагою і актуальної нині теми булінгу. Після індивідуальних бесід, дітям було запропоновано пройти вправу, метою якої є визначення захисників дитини від булінгу. Завданням було на стенді «Долоня допомоги» намалювати власну долоньку, на кожному пальці якої, потрібно було написати ту людину чи організацію, до якої дитина може звернутися у випадку, якщо вона стала жертвою булінгу. До своїх основних захисників малеча віднесла батьків, родичів, вчителів, шкільних психологів, адвокатів та поліцію. Слід зауважити, що такі вправи допомагають формувати у дитині почуття поваги до себе, до своїх прав, власної гідності, а також вміти себе захищати у будь’яких випадках порушення прав та законних інтересів.

Також кожен учасник вікторин отримав паспорт прав дитини, виданий Кам’янським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Сподіваємось, що кожна дитина буде завжди пам’ятати про свої права, знати, що завжди можна знайти способи їх захисту, а також поважати права інших.

Також серед мешканців Кам’янського розповсюдили буклети від правників системи безоплатної правової допомоги з корисною інформацією щодо окремих юридичних питань та буклети загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».

{gallery}news/2018/08/1{/gallery}