назад
02.09.16

Золотоніський МЦ: перший робочий день бюро правової допомоги

1-го вересня відкрили свої двері на території України понад 400 бюро правової допомоги, які створені для забезпечення активного правопросвітництва на рівні територіальної громади, забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту, надання юридичних консультацій (безоплатної первинної правової допомоги, прийому звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги безпосереднього здійснення представництва інтересів клієнта у суді (суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу).

buro

Метою відкриття бюро є: спрощення доступу до безоплатної правової допомоги громади та забезпечення конституційних гарантій громадян на захист їх прав та інтересів.
Відокремленими структурними підрозділами Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги є Канівське, Драбівське, Чорнобаївське бюро правової допомоги.

У місті Канів бюро правової допомоги розташоване за адресою: місто Канів, вул. Шевченка, 6 контактний телефон 04736 3-53-80.
У смт. Драбів бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Драбів, вул. Шевченка, 11 контактний телефон 04738 3-02-59.
У смт. Чорнобай бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Чорнобай, вул. Центральна, 211 контактний телефон 04739 2-34 57.

Чорнобаївським бюро правової допомоги, 1 вересня 2016 року прийнято 5 осіб. Клієнти піднімали питання, які потребували надання правових роз’яснень по земельному, сімейному, спадковому, трудовому, соціальному праву.
Всім особам, які звернулись, надана усна консультація, всі громадяни залишились задоволені консультаціями, швидкістю їх надання та відмітили необхідність створення бюро.
Також, в перший день осені, 1 вересня, розпочало свою роботу Канівське бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В цей радісний та святковий день працівники бюро зустріли перших відвідувачів, які звернулися за допомогою та отриманням правової консультації. Зокрема до бюро звернулася громадянка Б., мешканка міста Канева, яка потребувала роз’яснення норм цивільного законодавства. Також, звернулася громадянка Ч. з питанням що стосувалося норм сімейного законодавства. Громадянці Н. надано роз’яснення відповідно до статті 125 Сімейного кодексу України.
В ході прийому громадян, заступником начальника – Васильченко Оленою було повідомлено, що серед послуг, які надаватимуть мешканцям міста Канева та Канівського району у новоствореному бюро, є доступ до онлайн-сервісів Мін’юсту. Що громадяни зможуть, зокрема, подати заяву про одруження чи отримати витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно. Якщо хтось не вміє користуватися комп’ютером—йому допоможуть працівники бюро.
Крім цього головним спеціалістом – Тананою Іриною, відвідувачам були роздані друковані матеріали з інформацією про те, хто має право на безоплатну правову допомогу, які правові послуги можна отримати в бюро та куди необхідно звертатися для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
В смт. Драбів розпочав надавати послуги правової допомоги відділ “Драбівське бюро правової допомоги” Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Жителя села Безбородьки Драбівського району хвилювало питання отримання спадщини за заповітом. Головний спеціаліст бюро Володимир Носенко роз’яснив правила і терміни отримання спадщини, було записано контакті дані відвідувача. У разі, якщо у нього виникнуть інші запитання, працівники установи забезпечили клієнта інформаційними брошурами з контактами й адресою бюро.
Також, протягом дня до бюро правової допомоги завітали троє осіб. На питання, які цікавили відвідувачів, працівниками відділу були надані усні роз’яснення, а саме, щодо права оренди земельної ділянки, правильності укладання договору оренди землі, щодо порядку взяття заявника та його сім’ї на квартирний облік. Всім особам були надані інформаційні матеріали з контактами й адресою установи.
Всі громадяни, які відвідали новостворені бюро правової допомоги залишилися задоволені наданою допомогою спеціалістів вищевказаного бюро, висловивши подяку за відповіді на питання, які їх цікавили.

 

buro-zolot-mc-1

 

buro-zolot-mc-2