назад

«Зупинимо булінг разом»: виховна година для студентів ветеринарного коледжу

Булінг – це агресивна і недопустима свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском. 8 із 10 дітей в Україні є жертвами або свідками прояву булінгу. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму.

14 вересня 2018 року в рамках кампанії #СтопБулінг правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено виховну годину на тему «Зупинимо булінг разом!» для студентів І-го курсу Золотоніського коледжу ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету.

золотоніський мц стоп булнг коледж02

У ході відкритого діалогу молодь ознайомлено з поняттям булінгу та його видами. Поінформовано про те, як розвивати в собі сильні особистісні якості, щоб не самостверджуватися за рахунок інших. Надано поради та рекомендації щодо профілактики та способів подолання цькування, зокрема: більше спілкуватися з батьками, не замикатися в собі та не боятися озвучувати свої проблеми, за потреби у правовій допомозі – звертатися до місцевого центру з надання БВПД або телефонувати до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.

золотоніський мц стоп булнг коледж03

На завершення заходу серед студентів розповсюджено інформаційні буклети, розроблені Мін’юстом та системою БВПД в рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»