назад

Зустріч директора Регіонального центру Віктора Левицького зі студентами та викладачами


26 листопада 2019 року відбулася цікава та змістовна зустріч у форматі відкритого діалогу директора Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Віктора Левицького із студентами та викладачами Черкаського факультету Національного університету “Одеська юридична академія”.
Директором Регіонального центру Віктором Левицьким презентовано діяльність системи БПД у регіоні та в Україні вцілому, результати її роботи, досягнення, окреслено пріоритетні напрями діяльності тощо.
Студентів ознайомлено з правовими послугами, які надаються Регіональним центром у разі затримання особи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, на стадії досудового розслідування у кримінальному провадженні, під час розгляду справи у суді, а також місцевими центрами у справах, які розглядаються в порядку цивільного та адміністративного судочинства. Окреслено перелік категорій громадян,  які мають право на безоплатну правову допомогу.
Молодь мала змогу почути інформацію про співпрацю центрів з надання БВПД Черкаської області з адвокатами, успішні справи захисту прав клієнтів, виправдувальні вироки тощо.
Поінформовано про правову платформу WikiLegalАid, яка створена за аналогією Вікіпедії, в якій будь-який Інтернет-користувач може знайти необхідну інформацію, зразки документів та заяв.

Майбутніх правників цікавили питання перспектив працевлаштування за фахом, проходження практик у центрах, сучасних сервісів Мін’юсту, якими можуть скористатися громадяни. Вони отримали вичерпні відповіді на запитання.

Наприкінці заходу досягнуто спільних домовленостей щодо підписання між Регіональним центром з надання БВПД у Черкаській області та Черкаським факультетом Національного університету “Одеська юридична академія” договору про проведення на базі Регіонального центру практики студентів.

Усі бажаючі отримали інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги та контакти центрів з надання БВПД Черкаської області.