назад

Зустріч директора Регіонального центру з начальником управління поліції щодо взаємодії у сфері надання безоплатної правової допомоги

18403220 626074130916880 4962935859917862446 n

10 травня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій зустрілася із начальником управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ НП у Тернопільській області Василем Бойком. Спільно вони обговорили окремі моменти взаємодії Регіонального центру з управлінням поліції відповідно до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До слова, Порядок інформування затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року (із змінами).

Ірина Хондогій наголосила на недопущенні порушень працівниками правоохоронних органів вимог кримінального процесуального законодавства та зазначеного Порядку: «Відповідно до Порядку інформування Регіональний центр з надання БВПД може виявляти порушення суб’єктами подання інформації вимог зазначеного Порядку». – констатувала директор Регіонального центру.

Очільниця Центру також зосередила увагу на необхідності проводити навчання працівників поліції представниками Регіонального центру. Василь Бойко погодився, що навчання поліцейських – вкрай важливе для підвищення рівня їх професійної кваліфікації.

Нагадуємо, що для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.

Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.