назад

21617816 681186182072341 7043080978569604632 n

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій провела робочу зустріч із старшим поліцейської станції старшим інспектором поліції Зборівського відділення поліції Володимиром Біняшевським та інспектором Зборівського відділення поліції Віталієм Мінаковим.

Поліцейська станція обслуговує близько сорока населених пунктів у режимі швидкого реагування.

Під час спілкування з працівниками поліцейської станції Ірина Хондогій розповіла про Порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Даний Порядок інформування затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року (із змінами).

Особливу увагу було приділено питанню затримання осіб в порядку ст. 261-263 КУпАП. Інспектори поліцейської станції Володимир Біняшевський та Віталій Мінаков поділились особливостями своєї роботи та розповіли про специфіку патрульної служби, як от, забезпечення порядку, протидії злочинності, охорони прав і свобод мешканців територіальної громади.

Ірина Хондогій висловила думку: «Робота інспекторів поліцейської станції є вкрай важливою для підтримки безпеки та громадського спокою на території Залозецької селищної територіальної громади. На станції поліції є вакантні посади і я маю надію, що місцева молодь зможе реалізувати себе на рідній землі на варті закону і порядку та працюватиме в лавах національної поліції захищаючи спокій своїх односельців».

Довідково:

Згідно із ст. 261 КУпАП  працівники поліції  про кожний випадок адміністративного затримання  осіб інформують Регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, у  порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, окрім  випадків,  якщо  особа  захищає  себе особисто чи запросила захисника.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейський зобов’язаний негайно повідомити особі зрозумілою для неї мовою підставу застосування поліцей-ського заходу, а також роз’яснити право отримувати медичну допомогу, давати пояснення, оска-ржувати дії поліцейського, негайно повідомити інших осіб про її місце перебування.

Регіональний центр надання БВПД у Тернопільській області розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.

Дізнатись більше інформації про безоплатну правову допомогу можна на сайті за посиланням чи зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).