назад

Зустріч із експертами консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні

IMG 869404 вересня 2015 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області  відбулася зустріч керівного складу системи надання безоплатної вторинної правової допомоги Рівненщини з командою консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

 Від системи надання безоплатної вторинної правової допомоги участь у зустрічі взяли: директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області  Василь Овдіюк, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області  Сергій Іллюк та директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей.

Консультативну місію Європейського Союзу представляла команда в складі фахівців, радників та асистентів КМЄС в Україні на чолі з фахівцем відділу з питань регіонального співробітництва  КМЄС в Україні Пекка Гюютіайнен. До складу команди входили: фахівець відділу з регіональних питань КМЄС в Україні Ахім Штауденмайєр,радник зі стратегічних комунікацій КМЄС в Україні  Тійт Матсулевич, фахівець відділу з питань регіонального співробітництва КМЄС в Україні Фіона Колдвелл, асистент з питань регіонального співробітництва КМЄС в Україні Олександра Мазур та інші офіційні особи. Керівник команди місії КМЄС Пекка Гюютіайнен повідомив, що з 02 по 30 вересня 2015 року в Рівненській області проводиться поглиблений аналіз конкретних потреб регіону у сфері цивільної безпеки. З цією метою проводяться зустрічі з представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, судових та правоохоронних органів для отримання інформації щодо забезпечення верховенства права в регіоні.

Директор  РЦ з НБВПД у Рівненській області Василь Овдіюк розповів про діяльність системи з надання безоплатної правової допомоги та її ролі у забезпеченні конституційних прав громадян. Особлива увага присутніх була зосереджена на питаннях забезпечення права на захист затриманих осіб, суб’єктів кримінального провадження та засуджених. Також учасників місії проінформовано про зусилля уряду України спрямованих на забезпечення соціально незахищених верств населення кваліфікованою правовою допомогою, у зв’язку з чим з 01 липня 2015 року відкрито 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, до яких потягом двох місяців звернулося більше 10 000 громадян.

Учасники заходу обговорили питання взаємодії, співпраці та домовилися про подальші зустрічі під час перебування місії КМЄС в Рівненській області.

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/evro{/gallery}