назад

Зустріч із старшокласниками Гельмязівської ЗОШ

«Кожна людина має право на захист» – такими словами 22 листопада 2016 року розпочалася інформаційна зустріч працівників Золотоніського місцевого центру з надання БВПД з учнями 11-х класів Гельмязівської загальнооствіньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніського району.

zol-gelmiaz-zoshПравопросвітництво – один із пріоритетних напрямків роботи місцевого центру, який спрямований на підвищення правової обізнаності громадян. Тому, задля підвищення правової свідомості молоді, працівники Золотоніського місцевого центру з надання БВПД ознайомили школярів з основними правами та свободами людини, обговорили актуальні питання реалізації прав громадян на юридичну допомогу, розширення правових можливостей населення.

zol-gelmiaz-zosh2Під час заходу учнів та вчителів проінформовано про структуру та систему безоплатної правової допомоги в Україні, діяльність Золотоніського місцевого центру, категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, звернуто особливу увагу на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї. Роздані буклети “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати”.

З метою поширення інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги, колективу освітнього закладу та батькам вихованців залишено інформаційні матеріали з контактами Золотоніського місцевого центру.