назад

Зустріч напередодні сесії Лебединської міської ради

OkM 170127 1   627 січня 2017 року начальник Лебединського бюро правової допомоги, що є відокремленим підрозділом Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій ІВАНОВ здійснив робочу зустріч з міським головою м. Лебедин Олександром БАКЛИКОВИМ.

Обговорювалося питання щодо Програми безоплатної правової допомоги населенню міста Лебедин на 2017-2022 роки. Сергій ІВАНОВ повідомив, що нею передбачається створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. «Метою програми є здійснення заходів правового характеру. Спрямованих на забезпечення доступу до правової допомоги особам, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги», – додав Сергій ІВАНОВ.

Отже, наприкінці досягнуто домовленість про виступ на 17-й сесії Лебединської міської ради представників Лебединського бюро правової допомоги.

Цього ж дня проведено робочу зустріч з директором Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднєва та колективом. Де була доведена інформація про діяльність Лебединського бюро правової допомоги та надано відповіді на запитання працівників, що стосувалися трудового законодавства.

Працівники музею розповіли про художню виставку, яка відкрилася 25 січня поточного року, де представлено 29 унікальних робіт, що охоплюють період від XVII до середини ХІХ століття.

OkM 170127 1   2

До цього дня ці роботи не експонувалися по кілька десятиліть і були доступні для ознайомлення лише працівникам музею та невеликому числу науковців, однак фахівцям бюро випала нагода ознайомитися з нею. Не дивлячись на те, що представлені на виставці роботи виконані різний період та різними техніками (живопис, графіка, пастель, літографія), вони цікаві, як наглядна демонстрація основних тенденцій мистецтва у ті часи.

OkM 170127 1   3

 

Довідково: Початок створення колекції музею відноситься до 1918 року. Нині колекція музею нараховує понад 2000 експонатів. Постійна експозиція музею побудована за історико-хронологічним
принципом. У семи експозиційних залах представлені кілька сотень творів живопису, графіки, скульптури, зразки старовинних художніх меблів, кераміки, нумізматики і фалеристики. В експозиції репрезентовані український старовинний іконопис й унікальні зразки українських портретів парсунного типу XVIII ст., твори українських і російських художників ХІХ — поч. ХХ ст. С. Васильківського, П. Левицького, О. Молінарі, К. Рабуса, С. Світославського, О. Тиранова, О. Цеге фон Мантейфеля. Гордістю музею є картини відомих російських художників-передвижників В. Максимова, Г. Мясоєдова, В. Полєнова, В. Сєрова, порцеляна Волокитинської фарфорової мануфактури А. Миклашевського, художні меблі стилів «бароко», «рококо», «класицизм», «ампір» та «модерн».

OkM 170127 1   7

 

Сергій ІВАНОВ та Євгенія ЛОГВІНЕНКО отримали неабияке задоволеннія від екскурсу в минуле. 

Лебединське бюро правової допомоги: м. Лебедин, пл. Соборна, 29 тел. (05445) 2-14-12.