назад

14680697 537057669818527 983674135754212349 n

19 жовтня 2016 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області відбулася робоча зустріч Світлани Бандури, заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області та начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Віталія Сольського із Валентиною Августович, старшим інспектором з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Національної поліції України (поліцейський-“омбудсмен”).

У ході зустрічі поспілкувалися про обмін інформацією між Регіональним центром з надання БВПД та Управлінням забезпечення прав людини у разі порушення прав громадян, про важливість Регіонального центру повідомляти поліцейського-“омбудсмена” щодо виявлених фактів недотримання свобод та інтересів осіб.

Обговорили деякі моменти, що стосуються захисту прав особи у разі затримання, процедурні аспекти роботи адвокатів, а також професійну діяльність Валентини Августович як представника інтересів Управління забезпечення прав людини в Тернопільському регіоні.

14695374 537057873151840 7707881843741024519 n

Окрім того, торкнули питання проведення адвокатами, які залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги, тренінгів та семінарів на тему захисту прав та інтересів особи у разі затримання, захисту у кримінальних провадженням про ті чи інші злочини в контексті надання безоплатної правової допомоги.

Валентина Августович розповіла про свої службові функції. З моменту призначення на посаду основним завданням поліцейського-“омбудсмена” є контроль та моніторинг всього, що відбуватиметься у районному відділенні поліції, ізоляторах тимчасового тримання. Зі слів Валентини Августович, новопризначені поліцейські-“омбудсмени” мають допомагати виявляти, запобігати та попереджати порушення прав людини з боку працівників поліції, іншими словами — вони мають реагувати на неправомірні дії поліцейських.

Як підсумок зустрічі, працівники Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області домовилися із Валентиною Августович про подальшу співпрацю у сфері надання правової допомоги жителям Тернопільського регіону.