назад

Представники Котовського місцевого центру з надання БВПД провели правоосвітню кампанію в закладах освіти


kotovsk shkoly 
З початку жовтня 2016 року, напередодні Дня юриста України, фахівці Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели ряд заходів в закладах освіти в рамках правоосвітницької роботи.

 

Директор Котовського місцевого центру з надання БВПД Сергій Мерзляков спільно з адвокатом Віталієм Колосовичем , який співпрацює з центром, Мариною Базилюк,  спеціалістом кримінально-виконавчої інспекції та інспектором Подільського відділу поліції Світланою Цуркан провели інформаційну лекцію-тренінг учням 10-11 класів Подільської ЗОШ № 9 та Куяльницької  ЗОШ.

kotovsk shkoly 1

Сергій Мерзляков та Віталій Колосович ознайомили майбутніх випускників з юридичними професіями, їх місією та необхідністю для суспільства. Директор Центру звернув увагу учнів, що в Мін’юсті відбуваються зміни і однією з них є створення і діяльність центрів та бюро з надання безоплатної правової допомоги. Завдяки таким ініціативам малозабезпечені громадяни набули можливість отримати рівний доступ до правосуддя.З діяльністю пенітенціарної служби ознайомила школярів  спеціаліст кримінально-виконавчої інспекції Марина  Базилюк. Про особливості  професії  поліцейського  розповіла інспектор  Світлана Цуркан.

До дня юриста України правоосвітницька кампанія проводилась також у восьми районах, де діють структурні підрозділи центру – бюро правової допомоги

Працівники Ананьївського бюро правової допомоги Інна Майданюк та Василь Непомящий, головний спеціаліст у справах сім’ї та молоді  РДА Тимченко Т., психолог Ананьївського районного відділу кримінально – виконавчої інспекції Вітюк С., заступник директора ДНЗ Поліщук Т. провели семінар-лекцію для учнів Анананьївського професійного ліцею, під час якого детально обговорили права та обов’язки неповнолітніх осіб, сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування,  акцентували увагу про настання кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, а також про можливість отримання психологічної допомоги.

kotovsk shkoly 2

Цього ж дня правники відвідали Ананьївську районну лікарню, де відбулась зустріч з колективом лікарні, на якій презентували функції бюро, його місце знаходження та графік роботи. Працівникам лікарні надали роз’яснення щодо трудових правовідносин,  колективного договору, а також стосовно досудового та  судового розгляду трудових спорів, розповіли про порядок отримання безоплатної правової допомоги.


kotovsk shkoly 3


Керівник Балтського бюро правової допомоги Ірина Бондар  представила презентацію учням 9-11 класів Білинської загальноосвітньої школи про різні сфери юридичних професій,  обговоривши зі старшокласниками їх позитивні та негативні аспекти, знайомила випускників з престижними учбовими закладами, в яких можна отримати юридичну освіту.


Для учнів 9-11 класів Кодимської ЗОШ керівник Кодимського бюро правової допомоги Андрій Спатерук спільно з старшим інспектором Кодимського відділу поліції І. Рудик, заступником директора Л. Івановою , викладачами В. Єлькіною, М. Вербецьким, О. Чегурко та О. Яценюк провели  лекцію на тему: «Професія – юрист». А. Спатерук звернув увагу учнів, що юристи займають одну з ключових позицій  у списку найбільш затребуваних професій сучасності, адже грамотні фахівці потрібні практично в кожній галузі державної служби або бізнесу.


kotovsk shkoly 4

За ініціативи в.о. начальника Любашівського бюро правової допомоги Світлани Жмурко, в НВК “ЗОШ I-III ступенів – ліцей смт. Любашівка” був проведений правоосвітній захід на тему: “Професія — права людей захищати”. Із задоволенням спілкувались з школярами депутат районної ради, юрист І. Олійник, юрист селищної ради Ю. Медведенко, прокурор Любашівської прокуратури О.Дукаценко, головний спеціаліст служби у справах дітей С.Пащенко та представники поліції. Досвідчені фахівці розповіли про тонкощі професії юриста, надали вичерпні відповіді на поставлені запитання  учнів, які 

kotovsk shkoly 5

серйозно задумалися про здобуття юридичної освіти. 

Керівник Миколаївського бюро правової допомогиСвітлана Величко ознайомила учнів 10-11 класів Миколаївської ЗОШ з особливостями та специфікою юридичних професій, розповіла про особистісні якості, якими повинні володіти юристи.

kotovsk shkoly 6

Для учнів Фрунзівського професійного ліцею заступник начальника Окнянського бюро правової допомоги Альона Гушкан розповіла про роль юриста у правовому житті суспільства. За її ініціативи проведено круглий стіл з працівниками Окнянського районного будинку культури та центральної районної бібліотеки, на якому оговорили співпрацю системи надання безоплатної правової допомоги з державним органами, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування з метою захисту порушених прав та інтересів громадян. На заході були присутні заступник керівника апарату Красноокнянського районного суду Одеської області  Чаповська О., в.о. начальника відділу культури Окнянської районної державної адміністрації Мельник М., працівники Окнянського районного будинку культури, Окнянської центральної районної бібілотеки, Окнянської центральної дитячої бібліотеки.

kotovsk shkoly 7

Про роль  професії юриста у регулюванні суспільних відносин  розповіли учням Савранського професійно-технічного аграрного училища працівники Савранського бюро правової допомогиВадим Гречаний та Олена Шавловська. Запрошені учасники заходу – заступник керівника Котовської місцевої прокуратури Ковальчук Т., начальник Савранського РВ державної виконавчої служби Циба Н. та капітан поліції Кудря І. розповіли про особливості професій юриста. 

kotovsk shkoly 8

В рамках правоосвітньої акції керівник Ширяївського бюро правової допомоги Олег Булавицький разом з Оксаною Батченко, адвокатом, яка співпрацює з центром, відвідали НВК “Олімп”, де провели пізнавальну лекцію про права дітей, настання адміністративної та кримінальної відповідальності.

kotovsk shkoly 9

Під час проведення правоосвітньої кампанії в учбових закладах та трудових колективах працівники Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  поширювали інформацію про види безоплатної правової допомоги та про центри, де її можна отримати.

Всі учасники заходів високо оцінили проведену правовоосвітню кампанію, яка сприятиме майбутнім абітурієнтам у обранні однієї з правничих професій.


Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: м. Подільськ, вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а 

Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56

Електронна адреса:kotovsk.odesa@legalaid.gov.ua

Скайп: legalaid_kotovsk