назад
26.08.16

Зустріч у «Центрі під одним дахом» з демобілізованими військовослужбовцями та учасниками АТО

2233

26 серпня 2016 року з метою виявлення актуальних проблем соціального захисту, що хвилюють демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО та для надання комплексних послуг в Полтавському міському центрі зайнятості відбулася зустріч у форматі Центру “Під одним дахом”.

До участі в зустрічі запрошені представники Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, управлінь праці та соціального захисту населення районів міста Полтави, військового комісаріату, охорони здоров’я, керівника Центру допомоги учасникам АТО.

Під час заходу фахівець місцевого центру Анастасія Гречка поінформувала присутніх про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих, зазначено категорії громадян, які мають право на таку допомогу. Також вона зауважила про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань, яким передбачено забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Крім того, повідомила, що з 01 вересня цього року в районах області розпочнуть свою роботу бюро правової допомоги, основними завданнями яких буде правопросвітництво у територіальних громадах, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та її надання.

Виділення землі, одержання матеріальної допомоги із місцевого бюджету, оформлення пільг, соціальні гарантії, медичне забезпечення та реабілітація, одержання путівок на лікування та відпочинок – це лише невеликий перелік питань, які обговорювались на зустрічі.

Всім демобілізованим військовослужбовцям, учасникам АТО роздано інформаційні матеріали про порядок надання БПД, «Право учасників АТО на отримання земельної ділянки» та «Пільги учасникам АТО».