назад

Зустріч внутрішньо переміщених осіб Конотопа з представниками громадської організації «КримSOS»

KoM 2017 21 03 KrymSOS21 березня на базі Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулася зустріч внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій сходу та Криму, які мешкають в місті Конотоп з представником Полтавського офісу громадської організації КримSOS Костянтином КРИНИЦЬКИМ.

 

Інформаційний захід проводився в рамках підписаного Меморандуму між Регіональним центром з надання безоплатної правової допомоги у Сумській області та громадською організацією «КримSOS». На початку зустрічі присутніх привітав директор Конотопського місцевого центру Олександр МУХА, який наголосив на необхідності активної співпраці з громадськими організаціями, партнерами, донорами по вирішенню правових питань внутрішньо переміщених осіб. Зокрема він зазначив: «Працівники центру мають досвід успішного вирішення питань переселенців з такими громадськими організаціями, як Всеукраїнське об’єднання «Сила права» та Українська Гельсинська спілка. Зміни в законодавстві дають змогу більш ефективно вирішувати правові питання даної категорії людей. Приклади успішно реалізованих кейсів є стимулом для подальшої роботи». Костянтин КРИНИЦЬКИЙ розповів присутнім про зміни в законодавстві, напрями роботи Полтавського офісу громадської організації «Крим SOS».

KoM 2017 21 03 KrymSOS1

 

Під час зустрічі присутні внутрішньо переміщені особи наголосили на ряді проблем, які виникають при вирішенні питань в органах державної влади. Присутніх цікавили питання надання матеріальної допомоги, пільг для ВПО та їх дітей, особливо, які навчаються у ВНЗ, працевлаштування, надання психологічних консультацій, можливостей отримання ресурсів для відкриття та ведення власної справи.Всі присутні отримали інформаційні флаєри із контактими центру.

Довідково:

Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

ЛиповоДолинський та Недригайлівський райони Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103.