назад

Регіональний центр з надання БВПД та Полтавська міська рада об’єднали зусилля щодо посилення правової спроможності полтавської громади

IMG 2191

22 березня 2017 року Полтавська міська рада та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області закріпили співпрацю міської влади та фахівців системи БВПД Полтавщини шляхом підписання відповідного Меморандуму.

Меморандум підписали міський голова Олександр Мамай та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий в приміщенні Полтавської міської ради.

 

 Меморандумом передбачена робота щодо посилення правової спроможності територіальної громади Полтави та оптимізації надання її мешканцям безоплатної правової допомоги. Основним завданням партнерської співпраці у цій сфері є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної первинної правової допомоги.

«Посилення правової спроможності територіальних громад вимагає залучення всіх державних інституцій та громадськості, тому підписання даного меморандуму є важливим кроком задля оптимізації та розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги для полтавців», – зазначив Олександр Черчатий під час підписання Меморандуму.IMG 2225

У рамках співпраці також передбачено здійснення відповідної інформаційної роботи щодо прав громадян та їх реалізації під час спільних комунікативних заходів представників місцевої влади та фахівців системи БВПД. Заходи спрямовані не лише на підвищення  правової обізнаності громадян, шляхом  інформування про їх права,  а й про механізми їх захисту та реалізації, зокрема і через систему безоплатної правової допомоги у Полтавській області.

«Кожен полтавець повинен не лише знати свої права, а й вміти скористатися ними у повсякденному житті. Саме у цьому напрямку для нашої громади є дуже важливою підтримка  фахівців системи надання безоплатної вторинної правової допомоги як на рівні області, так і на рівні міста щодо проведення такої правоосвітньої роботи»,  –  констатував Олександр Мамай.IMG 2202

Після підписання Меморандуму директор Регіонального центру Олександр Черчатий та директор Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Людмила Бубир виступили перед працівниками міськвиконкому з інформацією про роботу системи правової допомоги та перспективи поглиблення співпраці.IMG 2253

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.