назад

Зустріч з учасниками антитерористичної операції

2016 09 28K27 вересня 2016 року Сокирянським бюро правової допомоги Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Сокирянським районним центром зайнятості та громадською організацією «Братське плече» проведено семінар для учасників антитерористичної операції з питань отримання правової допомоги. 

Під час зустрічі заступник начальника відділу «Сокирянське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Хорошенюк поінформував учасників семінару про цілі та основні завдання бюро правової допомоги, що функціонує у м. Сокиряни, про комплекс послуг, які надаються у бюро,  а також розповів про перспективи та плани роботи на майбутнє.

Так само, присутнім розповіли про напрямки діяльності та основні завдання, які нині виконує громадська організація «Братське плече».

Як зазначив голова громадської організації Тарас Гайдей питання захисту учасників АТО стає дедалі актуальнішим. Військові та члени їх сімей недостатньо обізнані про свої права та процедуру їх захисту. Тому необхідність функціонування таких установ як бюро правової допомоги  є надзвичайно актуальною.

Окрім цього, наявність пільг, порядок їх оформлення, виправлення помилок у документах та представництво інтересів в органах влади — це той напрямок діяльності, який завжди буде затребуваний суспільством, – зазначив Тарас Гайдей.

Наприкінці семінару Олександр Хорошенюк та Тарас Гайдей окремо поспілкувалися з деякими учасниками семінару та надали відповіді на їх питання.

А для того, щоб учасники АТО були ширше обізнані з питань, що таке безоплатна правова допомога та куди необхідно звертатись для її отримання усім присутнім вручили інформаційні буклети з інформацією про БПД.