назад

Зустріч зі співробітниками державної установи «Північна виправна колонія №90»

128 вересня начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко провела зустріч зі співробітниками державної установи «Північна виправна колонія №90» Міністерства юстиції України.

В ході зустрічі представниця системи БПД розповіла присутнім про поняття безоплатної правової допомоги, її види, сучасний стан та перспективи розвитку, структуру, повноваження регіонального та місцевих центрів з надання БВПД. Також працівники установи отримали вичерпні відповіді на питання правового характеру, які їх цікавили.

Олена Іпатенко нагадала, що 2018 рік оголошено Роком реалізації загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Також присутнім було вручено пам´ятки Міністерства юстиції, які стосуються проекту «Я МАЮ ПРАВО!», та буклети системи безоплатної правової допомоги.

Друковані матеріали з контактами регіонального та місцевих центрів розміщено на інформаційних стендах установи.

2

По завершенню вказаної зустрічі відбулося спілкування з засудженими особами, які відбувають покарання у вказаній установі. Зокрема, Оленою Іпатенко було детально роз’яснено порядок звернення засуджених за безоплатною вторинною правовою допомогою, надано кваліфіковані консультації з питань сімейного, спадкового права, а також касаційного оскарження вироків суду.

3

4