назад

15 жовтня 2015 року в приміщенні Ковельського міського культурно-просвітницького центру відбулася робоча зустріч «Ваш адвокат — держава».

Участь в зустрічі взяли Ростислав Руденко – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, Олег Пасько – начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області, Василь Ковальчук – директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Віктор Хомик – начальник Турійського районного управління юстиції, Юрій Новік – начальник Старовижівського районного управління юстиції, Мирослава Тойб – в.о. начальника Ковельського міськрайонного управління юстиції, Роман Давидюк – начальник Маневицького районного управління юстиції, Ірина Войчук – в.о. директора Луцького місцевого центру з НБВПД, Олександр Бенедисюк – начальник Ратнівського районного управління юстиції.

Зі вступним словом виступив директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який зосередив увагу учасників робочої зустрічі на необхідності активізації роботи громадських приймалень для забезпечення прийому громадян за територіальною належністю та звернувся до керівників районних управлінь юстиції з проханням провести роботу по напрямку закріплення відповідальних посадових осіб управлінь юстиції щодо надання безоплатної первинної правової допомоги та співпраці з Ковельським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
    Ростислав Руденко закцентував увагу присутніх на необхідність взаємної співпраці районних управлінь юстиції з місцевими центрами системи безоплатної вторинної правової допомоги, запропонував організувати спільні виїзні прийоми для надання безоплатної правової допомоги на місцях. “Людина повинна виходити від вас з певним багажом відповідей”- звернувся Ростислав Руденко до представників районних управлінь юстиції. Особливу увагу Ростислав Руденко зосередив на учасниках АТО, учасниках бойових дій та інвалідах війни, як на вразливій категорії суб`єктів, що мають право на безоплатну правову допомогу.
    Юрій Новік порушив питання щодо порядку звернень до Ковельського місцевого центру та стосовно залучення адвокатів до системи безоплатної вторинної правової допомоги.
    Олег Пасько запропонував організувати робочі зустрічі спільно з керівниками районних управлінь юстиції для додаткового залучення адвокатів та популяризації системи безоплатної вторинної правової допомоги.
    Наостанок учасники підвели підсумки робочої зустрічі та домовились про плідну співпрацю в питаннях організації та забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги жителям Волині.

DSC04921

DSC04922