назад

150 неповнолітніх студентів у Житомирі дізнались про Програму відновного правосуддя

20 вересня  викладачі та студенти першого курсу Житомирського автомобільно-дорожнього фахового коледжу Національного транспортного університету взяли участь в інтерактивній лекції про відповідальність неповнолітніх. Захід організували та провели фахівці системи безоплатної правової допомоги.
Під час лекції присутні дізнались, з якого віку та за яких умов настає адміністративна та кримінальна відповідальність, чому булінг є небезпечним явищем, як поводити себе під час спілкування з правоохоронцями. Особливу увагу приділили пілотному проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».


«Підлітки рідко замислюються над наслідками своїх вчинків. Через свій вік та розвиток вони не можуть у повній мірі розуміти та передбачити всі правові наслідки того, що здається їм жартом або незначним. Зруйнувати або заплямувати своє майбутнє можна інколи одним хибним рішенням. На щастя, в Україні діє «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». Завдяки її реалізації неповнолітні отримують другий життєвий шанс», – зазначила заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.


Слухачі лекції взяли активну участь в практичній частині заходу, жваво реагували на завдання та задавали багато запитань. Пані Наталія детально проінформувала про можливості центрів структури у наданні правової допомоги неповнолітнім.

ДОВІДКОВО:
1. зателефонувати до Єдиного контакт – центру системи БПД 0 800-213-103. Даний номер є безкоштовним.
2. скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store;
3. написати свої правові питання у месенджер Фейсбук-сторінки системи БПД;
4. скористатися довідково-інформаційною платформою правових консультацій «WikiLegalAid», на якій самостійно можна знайти необхідну інформацію з правових питань: https://wiki.legalaid.gov.ua
#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid