назад

Адаптація людей з особливими потребами

adaptaciya ananyiv kr stil 1Саме така тема круглого столу, приуроченого до Міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається третього грудня.

Захід відбувся 01 грудня у Ананьївському районному центрі зайнятості за участі фахівців Центру зайнятості, роботодавців, Управління соціального захисту населення Ананьївської райдержадміністрації, Любашівського об’єднання Пенсійного фонду в Ананьївському районі та Ананьївського бюро правової допомоги.

Учасники діалогу за «круглим столом» обговорили  шляхи покращення надання послуг особам з інвалідністю. Зокрема, для сприяння їхнього працевлаштування Центром зайнятості здійснюється комплексна система заходів, спрямована на підвищення конкурентоспроможності осіб з інвалідністю на ринку праці.

Щоб підтримати людей з обмеженими можливостями, надати найповнішу інформацію з метою підвищення їх конкурентоздатності на ринку праці, у Центрі зайнятості  проведені спільні з Ананьївським бюро правової допомоги семінари, лекції, тренінги на теми: «Адаптація людей з обмеженою працездатністю в сучасних умовах», «Успішне працевлаштування осіб з особливими потребами: від мрій до цілей», «Адаптація людей з особливими потребами на робочому місці» та «Правове регулювання працевлаштування людей з особливими потребами» та інші.

Про пільги при сплаті єдиного соціального внеску з заробітної плати людей з інвалідністю розповіла присутнім головний спеціаліст Любашівського об’єднання Пенсійного фонду в Ананьївському районі Надія Барова.

Про правову захищеність людей з обмеженими можливостями, надання їм безоплатної правової допомоги в Ананьївському бюро правової допомоги доповіла начальник бюро Інна Майданюк. Вона додатково повідомила про впровадження проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який запустило Міністерство юстиції України спільно з партнерами з Агентства США з міжнародного розвитку USAID. 

Інформацію щодо актуальних питань осіб з обмеженими можливостями, які виникають під час надання послуг людям з інвалідністю розповіла начальник Управління соціального захисту населення Ананьївської райдержадміністрації Людмила Світлицька.

Обговорення за «круглим столом» підтвердило важливість питань, пов’язаних з захистом прав інвалідів, та надання їм якісних соціальних та правових послуг кожною із сторін діалогу.

Присутні учасники заходу відмітили, що завдяки об’єднанню зусиль усіх державних установ, громадських організацій, територіальних органів фондів обов’язкового державного соціального страхування, та роботодавців у Ананьївському районі є реальна можливість надання якісної, адресної допомоги кожній людині з інвалідністю.

До Ананьївського бюро правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Ананьїв, вул. Незалежності, 20, каб. 6. Тел.: (04863) 2-22-26.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103