назад

Адвокат безоплатної вторинної правової допомоги допоміг клієнту отримати пільгову пенсію зі зменшенням пенсійного віку

Микола Дмитрович З. у свій час проходив службу, яка пов’язана з обслуговуванням ядерних виробів. Зазнав шкоди своєму здоров’ю. Шість років тому Микола Дмитрович звернувся до Пенсійного фонду Україні з проханням нарахувати йому пільгову пенсію зі зменшенням пенсійного віку. Йому відмовили. Громадянин З. звернувся до суду першої інстанції, і також отримав відмову.

  В 2016 році, дізнавшись з телевізійної програми «Це вас хвилює» про безоплатну вторинну правову допомогу, Микола Дмитрович звернувся на особистий прийом до директора Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області. Громадянина З. направлено до Першого Миколаївського місцевого центру, де клієнтові було надано адвоката.

Адвокат Константиновський Г.Б. зібрав необхідну доказову базу і звернувся до Апеляційного суду, який 5 липня 2016 року зобов’язав Управління Пенсійного фонду в Миколаївській області призначити громадянину З. пенсію зі зменшенням пенсійного віку, як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови КМУ від 02.12.1992 №674.

Цей прецедент – один з перших в Україні, коли особа, прирівняна до ліквідаторів ЧАЕС отримала пенсію за зменшенням пенсійного віку.

Посилання на Постанову Апеляційного суду