назад

Мобільний пункт консультування на базі Бердичівського об’єднаного міського військового комісаріату

14.07.2016 mobile consult Berdychiv14 липня для демобілізованих бійців, військовослужбовців, учасників бойових дій та учасників АТО працював мобільний пункт консультування на базі Бердичівського об’єднаного міського військового комісаріату Міністерства оборони України.

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Ольга Сікорська та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Андрій Архіпов мали змогу ознайомити громадян, що прийшли на прийом із роботою місцевого центру та поінформувати про можливість отримати правову допомогу безоплатно в разі порушення прав на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Також учасникам АТО були роздані інформаційні буклети, що містили інформацію про соціальні гарантії, які їм забезпечує держава, та про систему безоплатної правової допомоги.

Досить актуальними наразі виявилися питання про звільнення учасників бойових дій, АТО від сплати митних зборів при ввезенні легкового автомобіля, використання чергової щорічної відпустки, виплати допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, позачергового встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів, одержанні позики на будівництво та виділенні земельних ділянок. Отож, кваліфіковані юридичні консультації та роз’яснення адвоката допомогли з’ясувати присутнім актуальні питання правового захисту, що гарантує українським воякам держава.

Як з’ясувалося під час заходу, більшість питань, з якими звертаються військові, стосуються виплати гарантованої допомоги, виділення земельних ділянок, оплати комунальних послуг та ін. Відтак присутні фахівці різних установ намагалися відповісти на озвучені запитання, надати вичерпні роз’яснення учасникам АТО, або ж сформувати порядок дій, за яким повинні діяти військові, аби врегулювати ту чи іншу проблему.

Підсумовуючи результати виїзного прийому Ольга Сікорська зазначила: “Створення пунктів консультування з правових питань є необхідним кроком для максимально ефективної допомоги учасникам АТО. Ми відкриті до співпраці з параюристами, які поділять наші цілі. Хотілося би, щоб у кожному населеному пункті кожній, територіальній громаді працювали фахівці, до яких могли б звернутися в разі потреби учасники АТО та члени їх сімей”.

14.07.2016 mobile consult Berdychiv 2