назад

Адвокат домігся відшкодування моральних збитків, завданих його клієнтці

Liublinskyi     До Полонського бюро правової допомоги, яке є відділом Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернулася громадянка, яка постраждала від хуліганських дій іншої особи. Відповідна кримінальна справа перебувала на розгляді в суді. Адвокат, призначений у місцевому центрі, допоміг клієнтці стягнути з кривдника відшкодування моральних збитків.

     У місцевому центрі представляти та захищати інтереси потерпілої призначили адвоката Олександра Люблінського (доручення № 2204-0000174 від 20.11.2018 року), який, ознайомившись з матеріалами справи та зібравши необхідні докази для підтвердження заподіяння жінці моральної шкоди, подав в інтересах клієнтки цивільний позов до суду.

     На підтвердження вказаних вимог адвокат зазначив, що результатом злочинних дій хулігана стало спричинення потерпілій тілесних ушкоджень. Цей факт засвідчує висновок експерта та протокол слідчого експерименту. Крім того, обвинувачений не вживав жодних заходів для відшкодування шкоди, завданої жінці.

     Взявши до уваги наведені адвокатом аргументи, суд вирішив позов задовольнити та стягнути з відповідача моральну шкоду в сумі 4 тис. грн.

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.