назад

У Хмельницькому учасникам бойових дій розповіли про інструменти захисту порушених прав

CZ 22.03.2019     До участі в семінарі, який відбувся 22 березня, запросили учасників бойових дій, що перебувають на обліку в Хмельницькому міському центрі зайнятості. Заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної воринної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва розповіла учасникам АТО про їхні права, інструменти їх захисту, а також про основні норми виборчого законодавства.

     Завдяки постійній співпраці системи безоплатної правової допомоги й Служби зайнятості безробітні громадяни мають можливість отримувати необхідну інформацію щодо важливих юридичних питань. Під час чергового семінару для учасників АТО, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної воринної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва розповіла присутнім, які права і обов’язки вони мають, куди слід звертатися у разі порушення цих прав, які інструменти захисту пропонує держава. Обговорили також основні норми виборчого законодавства, адже незабаром в Україні відбудуться президентські вибори.

     Юристка також пояснила учасникам бойових дій, що в центрах можна отримати безкоштовні консультації з будь-яких юридичних питань, а при потребі – скористатися послугами адвоката або фахівця системи для захисту і представництва інтересів у суді. Крім того, зазначила, що відповіді на актуальні правові питання можна також отримати онлайн за допомогою безкоштовної довідковo-інформаційної платформи «WikiLegalAid».