назад

Адвокат системи БВПД домоглася повного виправдання для свого підзахисного

SuR 180911 40Адвокати, які співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги, є висококваліфікованими фахівцями і на їхньому рахунку чимало успішних справ захисту громадян. Так, підзахисний адвоката Лідії Литовченко обвинувачувався у злочинній діяльності у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, а саме виготовленням за місцем проживання без мети збуту та вживання наркотичних засобів.

Слідством дане діяння кваліфіковане за частиною 2 статті 309 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Адвокат Лідія Литовченко, детально ознайомившись з матеріалами кримінального провадження та узгодивши свою правову позицію з підзахисним, наполягала на невинуватості останнього. А саме, адвокат зауважила, що в протоколі прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення жодним чином не підтверджується, що вилучені під час обшуку три шприці із залишками наркотичного засобу належать саме її підзахисному. Також зауважила, що сам обвинувальний акт суперечить змісту зазначеному вище протоколу, оскільки в протоколі вказано, що громадянка, яка повідомила про вчинення злочину, назвала лише ім’я особи, яка, на її думку, вчинила злочин, а вже в обвинувальному акті вказано, що ця сама громадянка повідомила і прізвище особи, яка вчинила злочин.

Таким чином, адвокат наполягала на тому, що органи досудового розслідування не надали жодних належних доказів, які б підтверджували вину її підзахисного, а тому прохала суд визнати останнього невинуватим у вчиненні інкримінованого йому злочину. А тому, відповідно до статей 2, 17, 92 КПК України, п.2 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також статті 62 Конституції України просила суд ухвалити виправдувальний вирок щодо її підзахисного.

Суд взяв до уваги доводи адвоката Лідії Литовченко та вироком Ковпаківського районного суду Сумської області визнав невинуватою Особу за вчинення вказаного кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 309. Таким чином, завдяки професіоналізму та досвіду адвоката, особу було повністю виправдано.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.