назад

Виїзний прийом громадян в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”

    10.09.2018, на виконання меморандуму підписаного Мін’юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні” директором Білоцерківського місцевого центру Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру Вдовикою О.М. проведено прийом громадян у с. Іванівка та с. Мала Антонівка.

    Оголошення про проведення прийому були розміщені на інформаційних дошках відповідних округів та на офіційному веб-сайті Узинської об’єднаної територіальної громади.
У процесі прийому в с. Іванівка звернулось 8 осіб з питань: земельного права (4), спадкового права (2), сімейного права (1), адміністративного права (1). Прийом громадян відбувся за присутності Щербак Меланії Іванівни– в.о. старости Іванівського старостинського округу.
    Під час прийому в с. Мала Антонівка надано консультації 3 особам із питань: спадкового права (1), трудового права (1), соціального забезпечення (1). Прийом громадян відбувся за присутності Замули Володимира Петровича– в.о. старости Малоантонівського старостинського округу.

    Особливу увагу приділено питанням що стосуються визначення меж села, виділення земельних ділянок учасникам АТО, використання сміттєзвалищ та багато іншого.
    Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

    Під час прийому громадяни поінформовані про проект “Я маю право” та отримали роздаткові матеріали з питань вирішення земельних спорів, зокрема буклети за темами проекту “Я маю право” та зразки заяв:

  • про передачу земельної ділянки у власність та отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки, 
  • про припинення договору оренди, 
  • про отримання інформації щодо розміру частки (паю) та його вартості, 
  • щодо отримання інформації про наявність земель запасу та резерву, 
  • заява про скасування незаконних реєстраційних дій, 
  • про проведення позапланової перевірки дотримання вимог земельного законодавства, 
  • про передачу на строкове утримання полезахисних лісових смуг за метою їх повноцінного збереження та використання за цільовим призначенням, 
  • про встановлення твердих меж земельних ділянок та інш. 

 

 

 

 

 

 

    Друкована продукція надана також і старостам округів для інформування та розповсюдження серед мешканців громади.