назад
11.09.18

Проблема булінгу в школі обговорювалась з учнями навчальних закладів Кіровоградщини

01З початком нового навчального року фахівці Голованівського місцевого центру та бюро правової допомоги розпочали інформаційну кампанію щодо протидії насильству серед учнів навчальних закладів. Зокрема, відповідні правові години, фахівці системи безоплатної правової допомоги провели у школах Голованівського, Благовіщенського, Маловисківського, Вільшанського та Новоархангельського районах.
Метою проведення таких заходів є формування у дітей нетерпимості до проявів агресії, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля та навичок надання і отримання допомоги.
 
02
 
Під час правових уроків фахівці центру та бюро правової допомоги пояснили учням які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо вони стали свідком булінгу. Також зупинились на найбільш поширеному серед молоді виду психологічного насильства – кубербулінгу.
 
 
Інтегратор Голованівського місцевого центру Олександр Лісовий зауважив, що «булінгу може зазнати будь-яка дитина у школі, але жодна не заслуговує на таке ставлення. Підтримка та взаємодопомога дуже важливі для людини, що зазнає насилля, булінгу. Якщо ви стали свідком такої ситуації, не можна бути байдужим, треба намагатися припинити насилля, за потреби покликати на допомогу».
Окрім того, фахівці розповсюдили серед учнівської молоді буклети «Як протидіяти домашньому насильству» та «Зупинимо булінг разом».
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1.Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.