назад
23.09.15

Адвокат з Київщини спромігся призначення більш м’якого покарання для підсудного, ніж передбачено законом

121339

Рішенням Васильківського міськрайонного суду Київської області для клієнта адвоката Миколи Вовчука, який здійснював захист на підставі доручення Регіонального центру з надання БВПД у Київській області, було призначено більш м’яке покарання, ніж те передбачено статтею Кримінального кодексу.

Адвокат Микола Вовчук за дорученням центру №419 від 06.03.2015 року, видане для захисту особи в кримінальному провадженні №12015110140000253 (ЄРДР), здійснював правовий захист особи, обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно у поєднанні з проникненням у приміщення) – тяжкий злочин, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

На досудовому розслідуванні встановлено, що підзахисний перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив дії, що виразилися у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, з проникненням до приміщення. Суд визнав, що вина підзахисного доведена повністю.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого, стало щире каяття, сприяння розкриттю злочину, відшкодування завданих збитків. Суд врахував щире каяття обвинуваченого, сприяння його розкриттю злочину, відшкодування завданих збитків, відсутність до нього претензій з боку потерпілих, відсутність в нього власного житла та належних умов для проживання; також суд врахував те, що обвинувачений висловив намір стати на шлях виправлення.

Суд визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 289 КК України та із застосуванням ст. 69 КК призначив йому покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.2 ст. 289 КК України у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. Вирок Васильківського міськрайонного суду Київської області від 06.05.2015.

Джерело – Інформаційний дайджест системи БПД №9