назад

Адвокат з Нікополя відстояв право матері двох дітей на аліменти

Centr BVPD 0Наприкінці минулого року до Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась Світлана М*. Мати двох неповнолітніх дітей розповіла, що ще шість років тому її законний чоловік залишив родину, припинивши спілкування не лише з нею, а і з дітьми. Пані Світлані  з кожним роком матеріально все важче утримувати дітей.

До того ж один із синів жінки має обмежені фізичні можливості, що не дає їй змоги працевлаштуватися, адже дитині потрібен сторонній догляд. Тож громадянка мала намір не лише розірвати шлюб із чоловіком, а і довести право на отримання аліментів. Дорученням 0407-0000296 від 04.11.2016 року Світлані М* було призначено адвоката Тетяну Чуприну. Позивач звернулась до суду з проханням стягнути з відповідача на її користь аліменти на утримання дітей в розмірі 1/3 частини до досягнення ними повноліття. Представник позивачки у судовому засіданні позовні вимоги підтримала та просила задовольнити. Проти заочного розгляду справи не заперечувала.

Нікопольський міськрайонний суд позовні вимоги громадянки задовольнив. І прийняв рішення стягнути з відповідача аліменти на утримання малолітніх дітей в розмірі 1/3 частини зі всіх видів його заробітку (доходів), але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на їх користь в особі матері Світлани М* щомісячно, починаючи з 08.11.2016 року та до повноліття дітей, а також сплату судового збору.

Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, буд. 9. Електронна адреса: nikopol.dnipro@legalaid.gov.ua

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.