назад

Адвокатам системи БПД Львівщини розповіли про більш дієві методи впливу на неплатників аліментів

RC trening advokatyАдвокати системи безоплатної правової допомоги Львівщини обговорили нюанси застосування нового законодавства, яке регламентує вирішення проблем домашнього насильства та захисту прав дітей. Тренінг відбувся у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!». 

Від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області у тренінгу взяла участь начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Наталія Мелян.

Учасники проаналізували теоретичні аспекти ухваленого законодавства, зокрема, особливості домашнього насильства та спеціальні заходи його протидії. Адвокати системи БПД активно долучились до обговорення, оскільки кожен має в провадженні справи, пов’язані з домашнім насильством. Зокрема, на прикладах були окреслені способи та методи ідентифікації фактів насильства при роботі з клієнтом, а також практики застосування судами обмежувального припису до особи – кривдника, який вчинив домашнє насильство.

IMG 1524

Окрему увагу під час тренінгу приділили проблемі стягнення аліментів, адже захист прав та інтересів дітей є одним із найважливіших завдань для адвокатів. Новий закон передбачає більше дієвих методів впливу проти злісних неплатників, таких як: тимчасова заборона керування автомобілем, заборона виїзду за кордон та ін.

IMG E1516

Нагадаємо, з 07 січня 2018 р. набули чинності зміни до законодавства щодо протидії домашньому насильству, зокрема, було ухвалено новий закон та внесено зміни до цивільно-процесуального законодавства, що стосуються захисту прав потерпілих.

Регіональний центр з надання БВПД у Львівській області вдячний ГО «Центр «Жіночі перспективи» та Львівській міжрегіональній ресурсно-комунікаційній платформі за методологію проведення цього тренінгу.