назад
31.05.16

Адвокати Кіровоградщини та Черкащини обговорили право затриманих та засуджених на медичну допомогу

Фото 128 травня 2016 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області відбувся тренінг для адвокатів з питань забезпечення права на медичну допомогу затриманим, та особам, які відбувають покарання. Захід був організований у форматі обміну досвідом між адвокатами, представниками сервісних організацій та громадськими експертами Кіровоградщини. 
Спікерами заходу виступили Віктор Жученя, представник Уповноваженого з прав людини у Кіровоградській області, та Володимир Куценко, тренер-адвокат з Херсону.
 
Віктор Жученя представив  презентацію «Особливості реалізації національного превентивного механізму в Україні: модель «Омбудсман+», розповів присутнім про роботу та основні функції регіональних представників Омбудсмана та моніторів, експертну раду з питань реалізації національного превентивного механізму (НПМ). Також представник Уповноваженого з прав людини у Кіровоградській області навів перелік неурядових правозахисних організацій, відібраних Омбудсменом для здійснення окремих функцій НПМ. Особливу увагу було звернуто на підстави провадження справ та призначення перевірок Уповноваженого з прав людини, актів реагування  останнього та їх значення для захисту прав людини.
         Тренер-адвокат Володимир Куценко надав присутнім інформацію про загальні принципи та практичні аспекти роботи адвокатів у питаннях захисту права на медичну допомогу затриманим, та особам, які відбувають покарання.
 
Виступи спікерів викликали активне обговорення даної проблематики, присутні на заході адвокати в свою чергу мали можливість з’ясувати усі питання, які їх цікавили, та обмінятися відповідним досвідом.
Тренінг був організований Українською фундацією правової допомоги, Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Радою адвокатів Кіровоградської області, за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».
 Фото 3