назад

Адвокати системи БПД обговорили актуальні питання роботи

35 жовтня 2017 року в приміщенні Першого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги пройшов круглий стіл «Практична співпраця адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, та Першого дніпровського МЦ з надання БВПД». Зустріч було організовано задля обміну досвідом та поширення кращих практик врегулювання спорів. А також для налагодження дієвої взаємодії як між адвокатами та представниками Центру, так і між практикуючими адвокатами.

Отже, адвокати у теплій дружній атмосфері обмінялись досвідом з супроводження цивільних та адміністративних справ, комунікації зі «складними» клієнтами. Обговорили шляхи вирішення проблем у разі виникнення розбіжностей позицій клієнта з адвокатом та подальші кроки у правовому супроводі, у разі відмови клієнта сприяти адвокату у зборі інформації та документів під час попереднього аналізу справи. А також наголосили на відсутності порядку призначення зустрічі з клієнтом та необхідності його закріплення у нормативних документах тощо.  

Учасники круглого столу принагідно обговорили питання якості надання БВПД, оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а також порядок обчислення розміру винагороди адвокатів.

Важливо, що не зважаючи на наявність різноманітних складнощів, які виникають під час супроводу клієнта адвокатом, недоліки системи судочинства та недосконалість відшкодування витрат, ентузіазм та активність адвокатів системи БВПД  не спадає. І протягом всього періоду співпраці з центром вони демонструють кращі приклади супроводу клієнтів у цивільних та адміністративних справах, налагодження контактів з ними, представництва інтересів перед державними органами.

За результатами круглого столу було прийнято спільне рішення звернутися до Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги з пропозиціями внесення змін до порядку обчислення винагороди адвокатам, зокрема, передбачити винагороду за складення адвокатських запитів та заохочувальний коефіцієнт за складність справи.

Нагадуємо, що Перший дніпровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел. (056)742-82-30, (099)232-77-89.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/100/4{/gallery}