назад

Адвокати та юристи, що працюють в системі БПД, вчилися роботі з реєстрами Мін’юсту

У Хмельницькому відбувся тренінг для юристів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів, які з ними співпрацюють. Під час тренінгу розглянули, як отримати необхідну інформацію з реєстрів Мін’юсту, а також обговорили порядок оплати послуг і відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Детально про основи функціонування Єдиних і Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство Юстиції України, учасникам семінару розповіла Тетяна Уршалович, директорка Хмельницької регіональної філії державного підприємства «Національні інформаційні системи». Важливою для адвокатів та юристів центрів була інформація про те, як правильно сформулювати запит до реєстрів для отримання інформації, необхідної, щоб якісно надати клієнтові правову допомогу.

Йшлося також про склад, алгоритм отримання, сфери використання кваліфікованих електронних довірчих послуг Акредитованого центру сертифікації ключів (АЦСК) органів юстиції.

Відтак на питання, які стосувалися порядку оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, відповідали Наталія Стьопіна, директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, та Оксана Горобець, начальниця відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.