назад
15.03.17

Актуальні питання вирішення цивільних справ обговорили під час години адвокатської практики у Голованівську

01 214 березня 2017 року, фахівці Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поглибили свої знання із спадкового та сімейного права під час першої із чотирьох запланованих годин адвокатської практики.
Досвідом вирішення актуальних питань цивільних справ поділився адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Тимур Зятковський.
Метою проведення подібних заходів є аналіз найбільш актуальних соціально-правових питань, з якими громадяни звертаються за правовою допомогою, а також обговорення процедур роботи з клієнтами, які звертаються до місцевого центру з надання БВПД та шляхів удосконалення такої роботи з орієнтацією на потреби різних клієнтів.
Учасники першої години адвокатської практики розглянули проблеми правового характеру з питань позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, прийняття та відмову від спадщини. Адвокат Тимур Зятковський на прикладах успішних практик поділився досвідом з фахівцями місцевого центру.
Під час заходу учасники розглянули звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги від жителя м. Гайворон щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої внаслідок ушкодження його здоров’ю.  На прикладі даного звернення фахівці місцевого центру з надання БВПД моделювали подібні ситуації та розглядали різні варіанти вирішення питань даної категорії у межах правового поля.
«Нерідко клієнти  намагаються приховати справжні причини та наміри звернення до суду. Наприклад, спочатку приймають спадщину, а коли дізнаються про необхідність сплати податку при отриманні спадщини, які не є членами сім’ї спадкодавця, починають вигадувати різні схеми аби уникнути його сплати. Це лише затягує час та негативно відображається при виборі правової позиції. Адже лише довірливі відносини між адвокатом і клієнтом допоможуть у виборі такої позиції в судовому процесі, яка захистить   інтереси клієнта та дасть позитивний результат при її розгляді», –  зауважив Тимур Зятковський.
 
02 2
 
Не оминули фахівці й обговорення психологічних аспектів  роботи з клієнтами. Тимур Зятковський надав конкретні рекомендації для зниження напруги у роботі з особливо вразливими категоріями заявників.
Голованівський місцевий центр з надання БВПД
смт Голованівськ,  вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. В. Бровченка, 33
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.