назад

Активісти планували майбутні кампанії з представництва громадських інтересів

gol

Активісти Рівного вчилися використовувати сучасні практичні позасудові та судові інструменти в кампаніях з представництва громадських інтересів під час тренінгу, який відбувся 16 грудня в Рівненському будинку вчених.

Участь у заході взяв і заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Іллюк, який, зокрема, розповів про можливості оскарження порушень права на інформацію.

1

Учасники навчання дізналися про сучасні можливості збору інформації, необхідної для проведення ефективної кампанії. Також вчилися, як потрібно використовувати запити на інформацію та звернення як інструменти збору і аналізу інформації та впливу на ситуацію. Учасники тренінгу також вчилися практично користуватися реєстром судових рішень, вивчали порядок звернення до суду та навіть готували адміністративні позови в конкретних життєвих ситуаціях.

Тренінг «Використання практичних інструментів під час проведення кампаній з представництва громадських інтересів» був організований РОГО «Комітет виборців України» в рамках проведення 13-ого Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині та в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за підтримки Європейського Союзу.

За матеріалами РОГО КВУ