назад

Виступ на радіо головним спеціалістом відділу «Білопільського бюро правової допомоги»

SUM 2016 12 16 VPO 316 грудня головний спеціаліст Білопільського бюро правової допомоги Ольга ДРОЗДЕНКО виступила на радіо з метою поширення інформації про правовий захист внутрішньо переміщених осіб.

Під час запису передачі було висвітлено інформацію про правовий захист та порядок ведення обліку громадян, які були вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

 

Головним спеціалістом також було наголошено на можливості отримати безоплатну правову допомогу у відділі «Білопільське бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«В наш час є дуже важливе питання, яке цікавить осіб, що були вимушені залишити своє місце проживання у результаті негативних наслідків збройного конфлікту або тимчасової окупації. Мова йде про внутрішньо переміщених осіб, згідно Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»  це громадяни України, іноземці або особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах та мають право на постійне проживання в Україні, які були змушені залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру», – прокоментувала Ольга ДРОЗДЕНКО.

SUM 2016 12 16 VPO 2