назад

Активний майданчик для учнів Херсона: «Професія – юрист»

В межах роботи Центру соціально-психологічної та правової підтримки молоді Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова, з яким плідно співпрацює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області, працівники книгозбірні разом із заступницею директора Регіонального центру Оленою Іпатенко провели для учнів Херсонської гімназії №2 та Херсонського ліцею журналістики, економіки і правознавства на платформі ZOOM активний майданчик: «Професія — юрист».

Молоді було цікаво дізнатися від фахівців бібліотеки, що слово «професія» в перекладі з латинського «professio» означає «оголошую своєю справою». І що існують професії настільки нестандартні, що більшість людей навіть не підозрює про їхнє існування, а загалом у світі налічується близько 70 тисяч різноманітних професій.

Юристка Олена Іпатенко розповіла про професію правника, якими навичками має володіти гарний фахівець, про переваги роботи в юридичній сфері та ризики даної професії. Також присутнім було запропоновано ряд практичних кейсів з професійної діяльності спікерки.

Наприкінці заходу Олена Іпатенко нагадала присутнім про право на безоплатну правову допомогу та як отримати юридичну консультацію під час війни.