назад

Анкетування показало, які питання найбільше турбують жителів Берегомету

{loadposition slides08} 

Оформлення спадщини та субсидії, отримання соціальної допомоги та виділення земельної ділянки. За результатами анкетування саме ці питання найбільше турбують громаду селища міського типу Берегомет.

Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги не лише провели анкетування у Берегометі. Зустріч з колективом лікарні Червоного Хреста, з педагогічним колективом Берегометської гімназії, розповсюдження інформаційних матеріалів.

Під час зустрічі жителям смт. Берегомет розповіли, що ще більше буковинців цьогоріч мають змогу отримати безоплатну вторинну правову допомогу. Це тому, що 3 січня 2017 року були внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Завдяки цьому суттєво змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості, що є критерієм для отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Відтак враховується середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було минулоріч.

Тож представники громади дізнались, що кожен без винятку українець має право на безоплатну консультацію чи роз’яснення з правових питань, що таке первинна та вторинна правова допомога, а також як і де можна її отримати.

Того ж дня, 28 вересня, начальник відділу Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Чопей зустрівся з головою сільської ради смт. Берегомет Сергієм Боднарюком. Під час зустрічі були обговорені питання покращення співпраці та подальших напрямків спільної роботи.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).