назад

Мобільна точка доступу – у селі Банилів

2017 10 02V1Щоб уникнути земельних скандалів, щоб селяни вміли захистити свої права (як землевласників та землекористувачів) 28 вересня у селі Банилів було організовано роботу мобільної точки доступу.

Охочих отримати безоплатну консультацію не бракувало. «Такі виїзні консультування – це дуже зручно. Не всі жителі Банилова можуть поїхати у районний центр, щоб отримати відповідь на запитання. А тут все на місці, прийшла і все, що хотіла розпитала», – розповідає жителька села Банилів Ліга Герацун.

2017 10 02V2Аграрний бізнес – одне з основних джерел доходів жителів Банилова. Тому чимало їхніх запитань до працівників Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги були пов’язані саме із землею. Прийом громадян провів начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Колодченко. Механізм оформлення субсидій та спадщини – серед питань, якими також цікавились селяни.

«Це дуже добре, що в нашому селі організували мобільну точку доступу до безоплатної правової допомоги. – каже сільський голова с.Банилів Василь Соломко. – Така допомога жителям Банилова, насправді, потрібна. Та хочеться, щоб позитивні зміни відбувались і щодо інших питань».

Під час роботи мобільної точки консультації селянам надавали також представники Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, зокрема Управління державної реєстрації.

Представники Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області повідомили присутніх, що в області діє оперативний штаб для захисту аграріїв від рейдерських захоплень земель чи урожаю. В свою чергу сільський голова с. Банилів Василь Соломко зацікавився питанням оскарження дій державних реєстраторів – в частині реєстрації договорів оренди земельних ділянок без відома їх власників. Для ще ефективнішої роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги було вирішено запрошувати на подібні заходи й представників Головного управління Держгеокадастру.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Черніве-цька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах Укра-їни є безкоштовними та приймаються цілодобово).