назад

Батькам херсонських учнів розповіли про небезпечні субкультури

У межах Центру соціально-психологічної та правової підтримки молоді при Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова, який наразі працює в онлайн-форматі, працівники відділу читального залу на платформі «Бібліотека для просунутих батьків»  разом з постійним партнером – Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області запропонували флешбук «Виховуємо разом» для батьків учнів  школи № 55 міста Херсона. Цього разу темою для обговорення стали «Небезпечні субкультури».

Організатори заходу разом з батьками вирішили розібратися, звідки беруться ці субкультури, що вони собою являють, яку мету переслідують, чим займаються підлітки, які перебувають у русі,  та чи потрібно батькам підлітків бити на сполох.

Фахівчиня книгозбірні Альона Гуменюк розкрила поняття «субкультура» та повідомила, що у деяких містах України пройшли вуличні акції за участю молоді, а у соціальних мережах пишуть, що в Україні з’явилися представники заснованого у росії руху «ПВК «Редан».

Заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Олена Іпатенко розповіла, чим новий тренд небезпечний саме для нашої молоді, повідомила телефони, куди можна звернутися, щоб отримати правову допомогу. Крім того, роз’яснила можливі негативні наслідки участі у рухах типу «ПВК «Редан» як для неповнолітніх, в тому числі у вигляді кримінальної відповідальності, так і  їх батьків  у вигляді адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

Під час заходу учасники ставили свої запитання в чаті, а по закінченню отримували вичерпні відповіді.