назад

Бесіда з прокурорами про систему безоплатної вторинної правової допомоги

160617 02Директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Муха та інтегратор центру Валентина Волік 16 червня зустрілися з керівниками Роменської місцевої прокуратури та Липоводолинського відділу Роменської місцевої прокуратури. 

Олександр Муха познайомив керівників  із основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині надання вторинної правової допомоги, розповів про правові послуги, які можна отримати в центрі, познайомив із умовами надання адвоката за рахунок державного бюджету. Він відмітив, що відкриття центрів безоплатної вторинної правової допомоги – вагомий проект Уряду України в сфері справедливого правосуддя, який приносить суттєву допомогу людям. Також Олександр Муха надав інформацію про відкриття бюро правової допомоги в місті Ромни та селищі Липова Долина.

Під час зустрічі було обговорено питання, які стосуються ефективного захисту порушених прав громадян та повноваження обох структур в даній сфері.

Керівник Роменської місцевої прокуратури Володимир Кузченко  висловив думку, що для якісного захисту прав громадян співпраця Конотопського місцевого центру та Роменської місцевої прокуратури є нагальною потребою, тому обмін інформацією буде корисним.

Бондаренко Денис висловив думку, що бюро правової допомоги в Липовій Долині дасть змогу жителям району отримувати якісні правові послуги.

Інформаційні флаєри «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», видані за сприяння Координаційного центру з надання правової допомоги, були залишені керівникам   для ознайомлення із основними аспектами роботи системи безоплатної правової допомоги.