назад

Безоплатна правова допомога для пенсіонерів

Значну кількість людей, бажаючих отримати юридичну допомогу, складають люди похилого віку, яких насамперед хвилюють проблеми пенсійного забезпечення. Найактуальніші питання стосуються перерахування пенсії за віком, за страховим стажем роботи, по інвалідності внаслідок загального захворювання (у тому числі по інвалідності з дитинства), у зв`язку з втратою годувальника, перерахування пенсії з використаннями показника середньої заробітної плати за відповідний рік тощо.

З метою інформування населення про діяльність Кам`янського бюро правової допомоги 26 вересня, пройшла зустріч працівників Кам`янського бюро правової допомоги у відділі обслуговування населення Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Під час зустрічі були обговорені шляхи ефективної співпраці та спільних зусиль, для створення зручних та сприятливих умов на отримання незахищеними верствами населення безоплатної правової допомоги.

Після завершення був наданий перелік осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».