назад

У кожної людини, як у дорослої так і у дитини, є права. Однак права дітей відрізняються від прав дорослих. У дітей менше можливостей захистити самих себе: вони більш вразливі і тому залежать від опіки старших.

Захистом інтересів  дитини займаються в першу чергу батьки. Але трапляється і таке, що батьки самі стають порушниками прав дитини або діють не в її інтересах. Тоді дитина має право сама звернутись за допомогою до органу опіки та піклування, правоохоронних органів, органів охорони здоров’я та установ безоплатної вторинної правової допомоги.

Про те, як захистити права дитини та що робити, якщо права дитини порушено, говорили працівники Корсунь – Шевченківського бюро правової допомоги на спільній нараді з представниками Корсунь – Шевченківського районного центру соціальних служб у справах сім’ї та молоді та служби у справах дітей Корсунь – Шевченківської районної державної адміністрації 27 вересня 2019 року.

На завершення заходу начальник бюро Кривошия Олег розповів присутнім про проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО» та поширив інформаційні буклети системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО».