назад

Безоплатна правова допомога для учасників АТО: під час виїзних прийомів захисникам України розповіли про їхні права

ATO1Виїзні прийоми – це можливість надати безоплатні фахові юридичні консультації якомога більшій кількості людей. Протягом минулого тижня працівники бюро правової допомоги Коростенського місцевого центру з надання БВПД провели кілька таких заходів.

12 жовтня начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв спільно з головою ГО «Малинська організація ветеранів» Євгенієм Зайцем прочитали лекцію про систему безоплатної правової допомоги, ознайомили з переліком юридичних послуг, які можуть отримати учасники АТО. Вони розповіли, хто може скористатися первинною та вторинною правовою допомогою.
Олег Алєксєєв наголосив, на необхідності регулярно проводити такі зустрічі, адже не всі громадяни володіють актуальною інформацією щодо змін в законодавстві та різноманітних правових аспектах.
«Проведення подібних заходів дає можливість учасникам АТО, які повернулись із зони антитерористичної операції, отримати кваліфіковану правову допомогу та оперативно вирішити їх нагальні проблеми» – підкреслив Олег Алєксєєв.
Після лекції учасникам АТО нагадали, що у разі виникнення потреби, вони можуть звертатись до Малинського бюро правової допомоги за адресою: Житомирська обл., м. Малин, вул. Лисенка, 19. тел. (04133) 9-74-20

13 жовтня у приміщенні Управління праці та соціального захисту Народицької районної державної адміністрації начальник Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька провела виїзний прийом для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни…». За юридичною консультацією звернувся учасник АТО, якого цікавило питання виділення земельних ділянок для учасників АТО. Ірина Завацька розповіла про правові механізми вирішення цієї проблеми.

ATO4

18 жовтня начальник Малинського БПД Олег Алєксєєв провів круглий стіл на який запросили членів громадської організації «Малинська організація ветеранів АТО, УБД». Під час засідання головна увага була приділена юридичному та соціальному захисту учасників бойових дій. Олег Алєксєєв розповів присутнім про те, що 5 січня 2017 року внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було раніше, а з будь-яких правових питань.

{module Коростенський МЦ}