назад

14192801 516831271841167 8632971356597029577 n

Директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв спільно з головним спеціалістом відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Мар’яною Пивцьо провели виїзний прийом спільно із в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Козівської РДА Володимиром Мельником. Предметом зустрічі було обговорення проблемних питань, що стосуються внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території Козівського району.

Директор центру повідомив про результати роботи, проведеної працівниками місцевого центру із особами вказаної категорії упродовж поточного року. За результатами зустрічі досягнуто домовленість про подальшу співпрацю.

По завершенні робочої зустрічі Юрій Гордєєв провів особистий прийом громадян, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Так, на прийом звернувся житель села Золота Слобода Козівського району, із скаргою на необгрунтовано виставлені йому до оплати рахунки за комунальні платежі, оскільки він тривалий період часу користується субсидіями. Під час спілкування із представником управління соціального захисту із працівником Козівської РДА стало відомо, що вказаному переселенцю працівниками Козівського УЕГГ ПАТ “Тернопільгаз” помилково виставлено до оплати завищену суму вартості спожитого газу. На даний час працівниками вказаної служби своєчасно виявлено порушення та проведено перерахунок нарахованого платежу. Таким чином, на цей час в заявника рахується переплата за спожитий природній газ.

Також на прийом звернулась тимчасово переселена особа із скаргою на бездіяльність працівників органів державної виконавчої влади, а саме ненадання житла для тимчасового проживання. Під час спілкування із  в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Козівської РДА Володимиром Мельником з’ясовано, що вказаній особі на даний час вивільнено житлове приміщення, придатне для проживання. Одночасно, заявнику запропоновано прибути за адресою знаходження вказаного помешкання для огляду та вирішення питання заселення.

Під час робочої зустрічі та особистого прийому громадян працівниками місцевого центру роздано інформаційні буклети з корисною правовою інформацією для внутрішньо переміщених осіб.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).