назад

Безоплатна правова допомога «прописалася» в Розівському районі

3333

Команда Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжує активну роботу по створенню нових дистанційних пунктів доступу, обговоренню важливих та болючих правових проблем населених пунктів та залучення стейкхолдерів з метою вирішення найактуальніших питань мешканців громад.

       



4444

2 березня поточного року вся увага мешканців невеличкого районного центру – смт Розівка була прикута до приїзду фахівців Бердянського МЦ – начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб”єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євгена Сухомлина та заступника начальника Більмацького бюро правової допомоги Анастасії Корбут, які в святковій й урочистій обстановці відкрили новий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги на базі Розівської центральної районної бібліотеки. Слід зазначити, що відкриття чергового дистанційного пункту стало можливим завдяки допомозі партнерів – німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, які надали необхідне для цього технічне обладнання.1111

       В наш складний час, не так часто можна почути гарні новини, а тим паче побачити позитивні зміни, або створення чогось нового. Тому на захід, з нагоди відкриття дистанційного пункту зібралось чимало гостей, серед яких були представники місцевої та районної влади, завідуючі сільських бібліотек-філій, переселенці, представники “Червоного Хреста“, журналісти та й просто мешканці громади.

     2222 


Євген Сухомлин та Анастасія Корбут детально розповіли присутнім про діяльність центру правової допомоги, послуги, якими можуть скористатися громадяни та оголосили всі переваги і можливості, які відкриваються перед розівцями, завдяки створеному дистанційному пункту. Щоб продемонструвати присутнім як «це працює», Євген Сухомлин за допомогою скайп-зв’язку поспілкувався з фахівцями Центру, які в свою чергу заявили про готовність надавати професійні правові консультації всім, хто того потребує. Окрім цього, представник Бердянського МЦ передав завідуючій районної бібліотеки – Ганні Маєвській юридичну літературу, а всім бажаючим надав інформаційно-просвітницькі матеріали.


      5555 Позакінченню заходу співробітники Центру зустрілися та поспілкувалися з селищним головою Олександром Щербанем та головою райдержадміністрації Володимиром Ревутом. З очільниками селища та району були обговорені проблеми громади та запропоновано спільно, за участю фахівців Бердянського місцевого центру, вирішувати зазначені питання.

       Результатом відрядження до райцентру стали не тільки слова вдячності та усмішки мешканців, а й те, що чимало людей одразу ж виявили бажання та звернулися за правовою допомогою до співробітників місцевого центру.


Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).